torstai 2. elokuuta 2012

Keittiön muutos

Tässäpä olisi pieni "tour" ei vielä kokonaan valmiin keittiömme muodon muutoksesta ja niistä parannuksista, joita saimme mielestämme aikaiseksi...



Ennen keittiö oli suljetussa poterossa seinien takana piilossa. Siellä oli paljon korkeita kaappeja. Päädyssä oleva ikkuna oli ahdistuksessa molemmin puolin olevien yläkaappien keskellä. Yläkuvassa jo purettu seinä ja korkeat kaapistot pimensivät ja pienensivät tilaa, eikä valo päässyt kulkemaan alakerran tilojen läpi. 


Myös ruokailutilan ja olohuoneen välissä oleva kaide söi olohuoneesta tulevaa valoa ja teki kokonaistilasta ahtaamman näköisen.

Seinää siis kaatui... muun muassa...


Nyt koko alakerta tulvii valoa. Keittiön kaksi ikkunaa, ruokailutilan ikkuna ja olohuoneen ikkunat tuovat kaikki yhtenäiseen tilakokonaisuuteen runsaasti valoa. Seiniä ja kaiteita ei ole esteinä. Ruokailutilan ja olohuoneen väliin tulee toki kaide, ettei sieltä kupsahda alas, mutta se tulee lasista.



Kalusteita on kolmella seinällä, mutta vain päätyseinällä on korkeaa kaapistoa. Näin tilassa on avarampaa. Päätyikkuna ei ole enää ahdettuna kalusteiden väliin, vaan sille jää tilaa hengittää ja valo pääsee paremmin sisään. Kalusteiden väliin jää runsaasti liikkumatilaa, eikä tila ole käytävämäinen, vaikka molemmin puolin kalusteita onkin.



Sitten niitä pienia juttuja, joilla saimme tilasta toimivan juuri meille...

Vaikka kaikki yläkapit poistettiin, on keittiössä todella runsaasti säilytystilaa. Keittiössä ei ole yhtään hyllykaappia. Vain vetolaatikoita, olivatpa ne sitten kaapinoven tai laatikon takana.

Kalusteissa ei ole yhtään hukkatilaa (kuten nurkat) ja jokaiseen tavaraan on helppo päästä käsiksi.

Hellan edessä seisoessa jääkaappi, pakastin ja vesipiste ovat kaikki lähellä.

 Kaikki kodinkoneet on piilotettu pois näkyviltä.


Kaikki pistorasiat (6 kpl) on sijoitettu työtasojen taakse sähkökoloon, joka lisää työskentelytilaa ja on halvempi ratkaisu kuin pöytäpinnasta ulos ponnahtavat mallit. Pomppumallit vievät myös tilaa kaapeista. Kourun avulla myös pakastimen taakse saatiin integroitua kylmälaitteen vaatima jäähdytys. 

Ruokaa laittaessa koloon voi laittaa vaikka reseptikirjan pystyyn, niin ei ole sekään tiellä eikä menet sivut hukkaan. =)

Ja Saima-parketti! Ah, se kyllä kruunaa kaiken! <3

Vielä en ainakaan ole kaivannut mitään lisää enkä mitään muutettavan. Kaikki toimii niin kuin pitää. Toivotaan, että näin on myös jatkossakin.

Kalusteet on teetetty Kiimingin Kalusteella.

12 kommenttia:

  1. Upea! :) Minkä valmistajan keittiö teillä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, keittiö on teetetty omien suunnitelmien mukaan Kiimingin Kalusteella (lisäsin sen tuonne tekstiinkin).

      Poista
  2. Aivan upea muutos!! Ei kyllä ikinä uskois samaksi keittiöksi jos ei olis ennen kuvia! :D Mahtava muutos :) Uutena lukijana ihan innolla täällä kurkkailen teän remonttiblogia ja toistaki blogia :) Oon vaan tosi huono jättään kommentteja mutta täällä mie seurailen jatkossaki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja kovasti tervetuloa lukemaan ja seurailemaan!

      Poista
  3. Näyttää tosi hyvältä! Me halutaan myös sellainen keittiö, jossa kahvinkeitin ja muut rumat kodinkoneet ovat piilossa ja vedetään esiin vain tarvittaessa. Onko tuo teidän kahvinkeitin yläkaapissa? Toimiiko sen käyttö hyvin? Meidän keittiösuunnittelija oli sitä mieltä, että se on liian hutera yläkaapissa. Itse en ole siitä niin varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun katsot, niin siinä kaappiseinällä on 4 kaappia päällekäin. Kahvinkeitin on toiseksi alimmaisessa kaapissa, eli hieman normaali työtasoa korkeammalla. Tuolla korkeudella se on meidän pituisille (joita tässä taloudessa asuu) vielä todella hyvä korkeus, korkeammalle en ehkä enää laittaisi.
      Mitähän se suunnittelijanne tarkoittaa liian huteralla... en nyt oikein hoksaa?
      Sehän voi olla niin korkealla kuin vain käyttäjistä tuntuu hyvältä sitä käyttää.

      Poista
    2. Tarkoitti huteralla sitä, että jos se on yläkaapissa niin kahvinkeittimen vesisäiliön täyttäminen mun pituiselle (164cm) on vähän hankalaa ja saatan vahingossa kaataa koko keittimen.

      Mennään ens viikolla katsomaan uudet päivitetyt keittiösuunnitelmat ja siinä tod. näk. kahvinkeitin on laitettu alakaappiin. Tuollaista kaappiseinää meille ei tulekaan. Tai tavallaan tulee, mutta siinä on sitten jääkaappi, pakastin, uuni ja mikro, joten ei tilaa kahvinkeittimelle.

      Poista
  4. Upea! Tämä luo uskoa että meidänkin remontilla on toivoa. Lattiasta kattoon, keittiönkaapin ovet mukaanlukien mäntyvuorattu talo on siis meillä tarkoituksena saattaa nykyaikaan. Tilat ovat tosi pienet, mutta kai niistäkin jotain irti saa :) Tämä teidän on kyllä todella,todella hieno!

    VastaaPoista
  5. Kaunis keittiö. Loistava idea tuo kouru.

    VastaaPoista
  6. Aivan mieletön muutos, todella kaunis ja avara tila nyt :)

    VastaaPoista
  7. Ai että. Oli pakko tulla tätä teidän upeutta taas ihastelemaan, kun itsellä pukkaa jäätävää keittiökriisiä. Pitäis varmaan palkata joku asiantuntija miettimään, mitä sinne seinille lätkitään vai lätkitäänkö mitään. Ehdotin jo miehelle, että pelkkä nuotio keskelle keittiötä sopisi minun mielestä parhaiten..

    VastaaPoista
  8. todella upea keittiö. Mistä olette ostaneet tuon keittiön valaisimen pöydän yläpuolella?

    VastaaPoista