tiistai 31. tammikuuta 2012

Keittiösuunnitelmat

Keittiön asennus on käynnissä.
Muutama vaihtoehto piti kuitenkin käydä läpi ennen kuin löyty se oma ja oikea.

Malli 1:


Hylätty: Korkeat kaapistot keittiön vasemmassa reunassa ovat raskaat tilan etuosassa. Lisäksi ne blokkaavat päätyikkunasta tulevan valon kokonaan. Jos tämän olisi tehnyt vain matalilla kaapistoilla, niin lopputulos olisi ollut parempi, säilytystilan tietenkin kärsiessä. U-mallinen keittiö, vaikka se matalalla kaapistolla olisi silmää miellyttänytkin, ei ole myöskään tilankäytön suhteen kaikista käytännöllisin. Nurkkiin jää auttamatta hukkatilaa, vaikka sinne väsäisi minkälaisen kaapin/säilytysjärjestelmän. Nurkkakaappeja on monesti myös hankala käyttää.

Malli 2:







Valittu: Kolmesta erillisestä moduulista rakennettu keittiö ei jätä hukkatilaa yhteenkään nurkkaan. Takaseinälle saatiin lisäsäilytystilaa ja normaalikorkea jääkaappi, kun sinne suunniteltiin korkea kaapistokokonaisuus. Koska mustana kaapisto oli takaseinälläkin raskaan näköinen, vaihdoimme sen väriksi korkeakiiltovalkoisen.

Kaikki kodinkoneet saatiin myös piiloon. Toiminnot on suuniteltu niin, että ruoanlaitto on helppoa. Liesi, allas, kattilat/muut välineet, jääkaappi, pakastin ja astianpesukone ovat pienen akselin ympärilä, eikä kokatessa tarvitse liikkua paljon paikasta toiseen.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi kivalta! Tykkään ennen kaikkea keittiönne mustasta väristä! :) Millä ohjelmalla nämä hienot kuvat on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallinnus tehty Archicadilla ja varsinaiset rendaukset Artlantiksella.

      Poista