torstai 5. syyskuuta 2013

Autotallin kuulumisia 3Puretaanpa pitkästä aikaa hieman autotallilaajennuksen seuraavia vaiheita...
Seinien ja lattian kylmäsiltojen korjaujsen ja lisäeristyksen jälkeen piti valmistella uuden lattialaatan valut. Kaukolämpötalona tehtiin laajennusosaan lattialämmitykselle kaksi vesikierron piiriä.Klas1:n ikkunatoimituksen saapumista odotellessa muurattiin autotallin oven korvaavalle isolle ikkunalle harkkosokkeli ja sisäpuolelle eristysseinä.
Hetken peräseinällä oli vielä vanha tiiliseinä... mietiskelin yksi ilta autotallia siivotessani että mitä sille tekisi ja tajusin etteihän sitä voi jättää. Koska autotalli oli rakennettu jälkeenpäin päärakennuksen kylkeen, jatkui tiiliseinä katkeamattona lämpimästä tilasta kylmään. Kylmäsilta, pakkasrapautumisen ja kondensoimisen riskipaikka siis.

Sen piti lähteä. Iso kiitos Arille ja Mikalle rivakasta purkuavusta ja Jarkolle tiilien kierrätyskodista!


Pikku hiljaa rupesi väliseinärungot hahmottumaan ja tilasta saamaan muunkinlaisia fiilistelyjä, kuin vain tietokoneen ruudulta. Väliseinässä näkyvä alumiinikehikko on Aulis Lundell:in LIUNE-liukuovirunko. Etualalla kuvaa odottavat ikkunat asennusta.Tilanne parisen tuntia sitten (siivosin välissä, nyt siellä on siistimpää). KLAS1:ltä tilatuista ikkunalaseista isompi on jo paikoillaan ja vanhasta kodinhoitohuoneesta on nyt puhkaistu uusi sisäyhteys laajennusosaan.

Vaikka talossa on taas saman näköistä kuin Egyptin mellakoiden jälkeen, ei voi olla hymyilemättä. Uudessa makuuhuonetilassa näyttää jo nyt upealta, valo kulkee ikkunasta pitkää seinää pitkin aina alkuperäiseen eteiseen saakka ja muutenkin ikkuna näyttää hyvältä vaikkei sitä ole vielä edes viimeistelty paikoilleen. Kodinhoitohuone saadaan oikeasti kodinhoitohuoneeksi ja tekninen tila rajattua omaksi tilakseen...
Rankkaa mutta palkitsevaa.

-Kaaostaja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti