perjantai 3. helmikuuta 2012

Sauna

Alkuperäinen sauna oli todella pieni, sellainen kahdelle pyllylle tarkoitettu. Ensimmäiset suunnitelmat ja mallinnuskuvat tehtiin vielä niin, että saunan koko oli sama. Tilassa oli valkoista korkeakiiltolaattaa ja piilutettua mustaa puuta.



Sitten päätettiin, että kylpyhuoneesta on varaa nipistää tilaa ja kasvattaa näin saunan kokoa. Ikkunat rajoittivat kuitenkin hommaa sen verran, että suurennos piti olla vähintään yhden ikkunan suuruinen. Saunasta tuli siis aika hulppean kokoinen. Samalla korkea säilytyskaluste suihkujen edestä siirtyi ikkunaseinälle, muuttui matalammaksi ja mustaksi. Näin näkymä ovelta/-lle avartui.

Tämän jälkeen alkoi mieli muuttua kylpyhuoneen värin suhteen. Piiluseinään ja "mökkisauna fiilikseen" ihastuneena aloimme haaveilla kokonaan tummasta kylpytilasta. Ajattelimme, että muuten vaaleasta ja modernista asunnosta olisi kiva pujahtaa hämyiseen ja tummaan saunaan kylpemään.

Laataksi valikoitui siis tumman harmaa laavakivilaatta sekä seiniin että lattiaan. Huoneen alkupäästä eristetään lasiseinällä ja ovella pieni osa pyyhekoukuille ja säilytyskalusteelle.


 Ja näin se homma etenee...




2 kommenttia:

  1. Oih ja voih, kun on kaunista tulossa! Tämä kolahti meille täysin, koska arkkitehtimme ehdotti meille juuri saunan tekemistä hirrestä!! Tässä on juuri mukavasti mökkisaunan fiilistä...Muutenkin valintanne näyttävät upeilta ja omanlaisilta. Ihailin myös kodarin tapettia, kenenkähän se mahtaa olla??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitosta vain. =)
      Kyllä varmastin piilutetulla puulla ja tummalla laatalla saamme sitä tunnelmaa aikaiseksi, vaikka ei oikeaa hirttä olekaan. Uskon niin.

      Tapetti on Photowall:ista tilattu. Nimi on Aspen Posterised. Sitä on siis "normaalinakin" metsäkuva versiona olemassa siellä. Ei muuta kuin tutkailemaan, olihan siellä vaikka mitä kivaa muutakin.

      Poista