maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tilannepäivitystä, valaistus


Tilannepäivitystä valaistuksen ja sähkötöiden osalta.

Keittiön katon koloon tehtiin vielä yksi "tunnelmavalo".Portaikkoon tehtiin "kulkuvalo", joka toimii eräänlaisena turvavalona valaisemassa muuten tummalla matolla päällystettäviä portaita (..EGEn matto odottelisi jo autotallissa...).


portaikon "kulkuvalo"


Makuuhuoneeseen integroitiin epäsuora yövalo sängyn päätyyn.


Työhuoneeseen haluttiin tehdä jotain huomaamatonta mutta omaperäistä. Valaisimien piti muotokieleltään jättää tilaa olohuoneen pyöreille ERCOn varaisimille mutta olla silti oma hauska juttunsa.


Siksi päädyttiin tekemään vapaamuotoinen kuvio upotetuilla LED-nauhoilla. Kuvio koostuu 3m, 2m ja 1,5m pitkistä LED-kiskoista, joille tehtiin upotukset kipsikattoon. Itse profiili on vain 10mm syvä, joten erillistä alaslaskua ei tarvittu, ainoastaan huoltoluukku muuntajalle.

Iso kiitos meidän luottosähkärille Jarille avusta ideoiden jalostuksessa ja luonnollisesti asennuksista.
3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia ratkaisuja! Pidän erityisesti portaikon ja makuuhuoneen valaistuksesta. Me emme nykyiseen asuntoomme tehneet valojen suhteen oikeastaan mitään, ja se onkin nyt iso harmin aihe. En ole varma, jaksanko tähän nykyiseen kämppään enää ryhtyä valaistusprojektiin, mutta seuraavassa aivan varmasti pohditaan valaistusasiat perusteellisesti kuntoon.

    VastaaPoista
  2. Hei! Päädyin ensimmäistä kertaa blogiisi. Mukavaa lueskella remonttipuuhistanne.

    VastaaPoista
  3. Oi, hauska tuo porrasvalo ratkaisu! Tosi persoonallinen, en ole tainnut ennen törmätä! :) Jäänpä seuraamaan :)

    VastaaPoista