maanantai 17. joulukuuta 2012

Liesituuletin ja valaistusta
Keittiö on edistynyt. Liesituuletin, tai siis sen korvike, eli huippuimuri ja rasvasuodatin ovat paikoillaan. Valaisimet on mahdollisen rasvankäryn takia samat himmennettävät  IP-luokitellut Astro Vancouver valaisimet kuin kylpyhuoneessakin.

Huippuimuria ohjaava tyrestori (virta-/säätökytkin) on piilossa mutta äärellä lieden viereisessä laatikossa.

Keittiön kolmesta valaistusvaihtoehdosta valmiina on nyt kaksi. Alakaton Modularien muuntajien huoltoluukku on vielä pöydällä odottamassa asennusta. Rasvansuodattimelle tulee vielä valkoiseksi maalattu ohutsilmäinen verkko, joka "naamioi" sen enemmän kattopinnan mukaiseksi. 9 kommenttia:

 1. WAU! Onpa tyylikäs keittiö!! :)

  VastaaPoista
 2. Erittäin tyylikäs kokonaisuus kyllä, tykkään! :D

  VastaaPoista
 3. Onko teille tulossa lieden ja / tai tiskialtaan taakse mitään suojaa? Pleksiä tai lasia? Köökiremppa meneillään enkä halua sitä iänaikaista laattaa välitilaan... Mietin tapettia ( tai maalia ) mutta jotenkin varmaan pitää tausta seinä suojata esim. rasvaroiskeilta...

  Teidän projektianne on ollut mukava seurata! Paljon, tosi paljon olette aikaansaaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   meillä on seinä vain maalattu. Maali on Tikkurilan LUJA, joa on erittäin kulutuksen kestävä maali. Helppo on ollut pitää puhtaana, ei mitään ongelmia. Tulemme kylläkin maalaamaan seinän vielä, kun vaihdamme vähän sävyä ja haluamme himmeämmän pinnan (jota on jo yläkerrassa käytetty), joten uusi maali tulee olemaan Teknoksen PRO.

   Poista
 4. Hei,

  Upea keittiö!!!

  Haaveilen kattoon integroitavasta liesituulettimesta. Niitä tuntuu vaan olevan markkinoilla vain muutama malli ja ovat hurjan hintaisia. Minkä valmistajan tuo teillä oleva rasvasuodatin on ja minkä hintaiseksi tuollainen systeemi tulee?
  Joka teillä on käyttökokemuksia sen tehosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykätään kyllä itsekin.

   Tutkimme kyllä näitä muutamaa vaihtoehtoa ja kysyimme mm. SAVO:lta tarjousta. Tähänkin nimenomaiseen malliin olisi kuitenkin pitänyt hankkia huippuimuri ja kanavoinnit omatoimisesti, joten mielestäni rasvansuodattimelle ja näkyvälle kehykselle tuli varsin kovahko hinta.
   Päädyin tekemään/ hankkimaan kokonaisuuden omatoimisesti->

   Tilasin rautakaupaun kautta Kesairin ART-1 rasvansuodattimen
   http://www.ammtrakki.fi/suurkeittioilmanvaihto.php
   ja teetin siihen ympärille ruostumattomasta teräksestä kuristajakauluksen paikallisessa LVI-urakoitsijaliikkeessä, jolla on myös oma verstas erikoisosia varten. Seuraavaksi ostin kierresaumakanavaa, huippuimurin, äänenvaimentimen ja liitososat.
   Muistaakseni hintaluokka oli kaikkinensa yhteensä n. 450 euroa, josta yli puolet oli huippuimuria, jonka olisin joutunut ostamaan joka tapauksessa.
   Ohjaiyksiköstä ei ole sähkäri vielä laskuttanut.

   Oleme olleet tyytyväisiä kokonaisuuteen. Saimme suosituksen käyttää 160mm kanavakokoa pienemmällä kanavalla kasvavan äänen ja paremman imukyvyn takia. Vaikuttaa siltä että valinta osui oikeaan. Hiukan jännitti riittääkö alaslaskun reunukset "kaappaamaan" käryt ja tehostamaan poistoimua mutta toistaiseksi ainakin vaikuttaa siltä että noinkin matalana ne ovat riittävät.

   Toivottavasti vastuksesta sai jotain irti:)

   t. toteuttava taho

   Poista