maanantai 24. kesäkuuta 2013

Etupihan terassiprojekti


Kesäiset ilmat... ja pihalle pörriäiset (anteeksi naapurit).

Etupihan tuoksuvadelmaryteikön tilalle alettiin tekemään terassia.
Paikka on itse asiassa koko pihan lämpimin, koska siihen paistaa aurinko jo kello yhdestätoista alkaen. Naapurirakennuksen seinät luovat suojaisen kulmauksen ja pihalle muodostuu itse asiassa tosi suojaisa ja miellyttävä mikroilmasto.

Pintamaiden ja juurien poisto, pohjalle uudet versot ja maiden sekoittumisen estävä suodatinkangas. Lisäksi tilasin Rudukselta kapillaarisen veden& korkeuserojen hanskaamiseksi salaojasorakerroksen.


Varsinainen puurunko tehtiin betonilaattojen päälle ristikkäisistä kestopuupalkistoista. Palkin ja betonilaatan väliin vielä varmuuden välttämiseksi pohjahuopakaistale. Sekundäärirunkojako toteutettiin optimoiden määrämittaisen pintalaudan suhteen siten, ettei laudoista tullut hukkaa kuin pari senttiä per kpl. Budjetti arvostaa.

Tulipaikan pohjat tuloillaan. Tästä varmasti lisää myöhemmin.

Istutuslaatikon runko. Laatikon pohjat yms. vielä tekemättä. Rakenteen alle olisi tarkoitus tehdä kuivaa varastointitilaa pihatavaroille.



torstai 13. kesäkuuta 2013

Pihalla tapahtunutta

Sisätiloista on pitänyt siirtyä väliaikaisesti ulkohommiin ja olemme aloittaneet etupihan terassin paikan valmistelut. Ensin talon vierestä kaadettin kaksi valtavaa vanhaa mäntyä, jotka olivat sekä meidän, että naapuritalon haittoina juurineen ja pitkine, kattojen päälle yltävine oksineen. Lisäksi nämä puut varjostivat myös pahasti tulevaa terassin paikkaa. 



Tämän jälkeen etupihalta vietiin lipputanko pois sekä kaadettiin pensasaita ja sen takana ollut puuaita.



Ja sitten saapui järeämmät vehkeet paikalle....



Pihan korkeuseroa on tasoitettu jo tällä tavalla, mutta lopullinen tasaus tapahtuu sitten sepelin ja itse terassin avulla. Suodatinkangasta kuitenkin alle ennen sepelin saapumista. Itse asiassa sepelikin kävi tässä pihatiellä tänään, mutta oli kuljettaja tullut vääränlaisella (liian isolla) autolla, joka ei sitten pihaan taipunutkaan tekemättä tuhoja. Täten homman loppuun saattaminen jäi huomiselle.