torstai 16. elokuuta 2012

Työ(takka)huoneen muutos

Seuraavaksi entisen takkahuoneen, nykyisen työhuoneen muutos.

Kuten kuvat kertovat, oli huoneessa ennen melkoisen valtava ja ruma takka. Takka oli suoraan kulmaikkunoiden edessä, joten peitti kaikki näkymät pihalle ja esti valon pääsyn sisään asuntoon. Takan piippu meni vielä yläkerrassa makuuhuoneen läpi, joten valo-ja kalustamisongelmia oli sielläkin. 


Yllä olevasta kuvasta näkee hyvin, mikä oli näkymä olohuoneesta, tai jopa kauempaa ulko-ovelta katsottaessa... Takka vei myös tilaa pienestä huoneesta todella paljon. Päätimme siis, että takka ei jää meidän asuntoon, ei tuossa muodossa eikä tuohon paikkaan missään muodossa. Kummallakaan meistä ei ollut mitään todellista halua edes uutta takkaa saada, joten päätimme elää takatta. Katsotaan sitten joskus tulevaisuudessa, jos mieli muuttuu, että mitä sitten keksitään...

Näinpä takka lähti. Takan ja piipun purku-urakasta voi lukea täältä.
Tilalle tuli tilaa, valoa, tilaa ja valoa! Näkymä ulko-ovelta ja olohuoneesta on tällä hetkellä hieman erilainen. Näkymä jatkuu koko talon läpi takaikkunoista ulos saakka (jos verhot on auki).

Verhot vielä puuttuu, ne on tällä viikolla tilattu. Myös valaisimet puuttuvat vielä, Ikean väliaikaisratkaisu on vain työpöydällä antamassa jotain valoa kansalle.





keskiviikko 15. elokuuta 2012

Paxit paikoillaan


Paxit saatiin kasattua sunnuntaina valmiiksi. Nyt tosiaan tuonne nurkkaan teetämme jossain vaiheessa vain oikean levyisen osan (taisi olla tilaa vain 37 cm) ja kaikkiin ovet. Mutta nämä nyt onneksi ovat käyttökelpoisia jo näin, ilman oviakin.

Sitten olisi minulla vissiin edessä tuo kodinhoitohuoneen oven maalaus seuraavaksi...


maanantai 13. elokuuta 2012

Saunan pikku viilaukset


Saunan ovi on saanut karmet, pyyhekoukut ovat löytäneet tiensä seinälle ja Minimi-jakkarat ja matto puolestaan kuivan tilan lattialle. Nyt odotellaan vielä kuivan tilan puolelle säilytyskalustetta ja jääkaappia sekä koitetaan miettiä ratkaisua purkkien ja puteleiden säilytykseen.



Ja voi että osaa olla hankala kuvata tätä tilaa, kun valo ei meinaa riittää ja lisäksi on kaksi lasiseinää vastassa! Ei osaa, mutta koitan opetella. 

sunnuntai 12. elokuuta 2012

12/8/2012


Tänään meillä kasataan Ikean Pax-kaappeja eteiseen. Kaappeja tulee toiselle seinälle 2,5 metriä ja toiselle 1,4 metriä. Toiselle seinälle joudumme teettämään kapeamman kappaleen, koska Paxeja on vain 50, 75 ja 100 cm leveinä. Ostimme sinne 100 cm leveän kalusteen, ja teetämme viereen 40 cm leveän. Kaikki ovet teetämme myöskin puusepällä samaan väriin kuin keittiön valkoiset kaapistot.



Lisäksi saatiin perjantaina olohuoneen valaisimet paikoilleen. Valaisimia on kahdeksan kappaletta rivissä, ne ovat aidosti vanhat Ercon valaisimet. Sopivat siis hyvin tämän talon tyyliin ja aikakauteen. 

torstai 9. elokuuta 2012

8/8/2012



Eteisen kimpussa on vierähtänyt muutamat viime illat paklaten ja kulmalistoja laittaen. Eilen saatiin myös ensimmäinen pohjamaalikerros pintaan.




Eikös olisikin aivan loistava paikka PUHELINPÖYDÄLLE tuossa kolossa?? =)
Sellainen missä on toisella reunalla tuoli ja toisella pöytä, jotain tummaa mahonkia! Aivan ihastuttava ajatus. :)


torstai 2. elokuuta 2012

Keittiön muutos

Tässäpä olisi pieni "tour" ei vielä kokonaan valmiin keittiömme muodon muutoksesta ja niistä parannuksista, joita saimme mielestämme aikaiseksi...



Ennen keittiö oli suljetussa poterossa seinien takana piilossa. Siellä oli paljon korkeita kaappeja. Päädyssä oleva ikkuna oli ahdistuksessa molemmin puolin olevien yläkaappien keskellä. Yläkuvassa jo purettu seinä ja korkeat kaapistot pimensivät ja pienensivät tilaa, eikä valo päässyt kulkemaan alakerran tilojen läpi. 


Myös ruokailutilan ja olohuoneen välissä oleva kaide söi olohuoneesta tulevaa valoa ja teki kokonaistilasta ahtaamman näköisen.

Seinää siis kaatui... muun muassa...


Nyt koko alakerta tulvii valoa. Keittiön kaksi ikkunaa, ruokailutilan ikkuna ja olohuoneen ikkunat tuovat kaikki yhtenäiseen tilakokonaisuuteen runsaasti valoa. Seiniä ja kaiteita ei ole esteinä. Ruokailutilan ja olohuoneen väliin tulee toki kaide, ettei sieltä kupsahda alas, mutta se tulee lasista.



Kalusteita on kolmella seinällä, mutta vain päätyseinällä on korkeaa kaapistoa. Näin tilassa on avarampaa. Päätyikkuna ei ole enää ahdettuna kalusteiden väliin, vaan sille jää tilaa hengittää ja valo pääsee paremmin sisään. Kalusteiden väliin jää runsaasti liikkumatilaa, eikä tila ole käytävämäinen, vaikka molemmin puolin kalusteita onkin.



Sitten niitä pienia juttuja, joilla saimme tilasta toimivan juuri meille...

Vaikka kaikki yläkapit poistettiin, on keittiössä todella runsaasti säilytystilaa. Keittiössä ei ole yhtään hyllykaappia. Vain vetolaatikoita, olivatpa ne sitten kaapinoven tai laatikon takana.

Kalusteissa ei ole yhtään hukkatilaa (kuten nurkat) ja jokaiseen tavaraan on helppo päästä käsiksi.

Hellan edessä seisoessa jääkaappi, pakastin ja vesipiste ovat kaikki lähellä.

 Kaikki kodinkoneet on piilotettu pois näkyviltä.


Kaikki pistorasiat (6 kpl) on sijoitettu työtasojen taakse sähkökoloon, joka lisää työskentelytilaa ja on halvempi ratkaisu kuin pöytäpinnasta ulos ponnahtavat mallit. Pomppumallit vievät myös tilaa kaapeista. Kourun avulla myös pakastimen taakse saatiin integroitua kylmälaitteen vaatima jäähdytys. 

Ruokaa laittaessa koloon voi laittaa vaikka reseptikirjan pystyyn, niin ei ole sekään tiellä eikä menet sivut hukkaan. =)

Ja Saima-parketti! Ah, se kyllä kruunaa kaiken! <3

Vielä en ainakaan ole kaivannut mitään lisää enkä mitään muutettavan. Kaikki toimii niin kuin pitää. Toivotaan, että näin on myös jatkossakin.

Kalusteet on teetetty Kiimingin Kalusteella.