tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ruokailutilan valaistus


Eilen saimme keittiöön valoa. Tässä ensin ruokailutilan valaistus, joka toteutettiin Artekin A110 "käsikranaatti" valaisimilla. Kolme valaisinta on asennettu mustaksi maalatun kolon pohjalle. Valaistus on himmennettävä. Sivulta katsottuna ja varsinkin hämärässä näyttää siltä, kuin valot leijuisivat tyhjästä pimeästä aukosta.



Takana vähän vilahtaa muutakin keittiöön jo asennettua valaistusta....

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Paklaajan paras kaveri




Ei olisi varmasti remontin keskellä asumisesta tullut yhtään mitään, ellei pakkeloinnissa hiomakaverina olisi ollut kunnon imuria ja imuriin liitettävää käsihiomatukea. Kiitokset Jannis Oy:n Janille hyvästä vinkistä.

Mirka:n imuriin liitettävä Abranet-systeemi vähentää hiontapölyn määrää todella merkittävästi. Lisäksi verrattuna normaaleihin hiomapapereihin, verkkohiontalevyt tuntuvat myös kestävän pitempään. Kaikin puolin suositeltava tuttavuus. Nyt pitäisi vielä hommata katon hiontaan tarkoitettu teleskooppihiontavarsi.
http://www.mirka.com/fi/fi/HIOMATUOTTEET/FI_Net-Sanding-Range/?productgroup=&product=ABRANET___540

torstai 19. heinäkuuta 2012

18/7/2012


Tämän viikon sanat ovat olleet pakkeli ja maali. Olohuone vielä "vähän" vaiheessa, mutta työhuoneessa alkaa jo valaistua.



Eilen on maalattu pohjat ja tänään saadaan huone kokonaan kuosiinsa. Viimeiset kalusteetkin haettiin jo kotiin liikkeestä. Ihanan valoista tästä tilasta tulee kun seinät saa valkoisen värinsä. Alla olevassa kuvassa takaseinässä jo lopullinen maali, kun taas vasemmalla edelleen sävyttämätön valkoinen. Eli pintamaali on hivenen harmahtava.

Olohuone kärsii vielä hetken pilkkutaudista, joskin huomenna ei pitäisi olla enää tätä ongelmaa.


 No edes jossain näyttää vähän valmiimmalta...



Beauty of Sheetrock










Käytetty kulmasuojalista, Sheetrock Dallas. Vielä vastauksena muutamaan tulleeseen kysymykseen, Sheetrockin tuotteita myy (ainakin Oulussa) Maalarimestarit.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Valaisinkolo





Keittiön ruokailutilan päälle on syntynyt valaisinkolo odottamaan ruokailutilan valaisimia. Kolo maalattiin tumman harmaaksi täyshimmeällä maalilla. Kolosta tulee roikkumaan 3 mustaa riippuvalaisinta, jotka ovatkin jo saapuneet ja odottavat vain sähkömiehen seuraavaa visiittiä.



sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

1/7/2012

 



Tänään on paklattu keittiön ja työhuoneen seiniä ja kattoa. Kaikkiin näkyviin kulmiin tulee Sheetrockin kipsikartonkipäällysteiset vahvikelistat. Listojen tarkoitus on lisätä ulkonurkkien kestävyyttä ja ennen kaikkea helpottaa skarpin ulkoasun aikaansaamista. Päätimme laittaa samanlaiset vahvikelistat myös sisänurkkiin, jottei sinnekään tulisi rakennuksen luonnollisen elämisen myötä näkyviin halkeamia.